Lipoli er et rullende kjøkken som er kjent for å lage Italiensk pizza . Her lager vi mat fra bunnen i en liten salgsvogn. Lipoli har ingen permanent adresse og kan befinne seg utenfor et kjøpesenter, på et marked, på en festival eller i utenfor ditt bryllupslokale? Som regel står vogna på Lierfoss i Aurskog.
Vi tilbyr Catering og Takeaway. Du finner aktuell lokasjon på Facebook-siden vår eller under åpningstider her.
Konseptet har en Italiensk rød tråd igjennom seg. «Italiensk pizza» er hovedproduktet. Deig og saus lages fra bunnen av, av meget gode råvarer. Rømmedressing, biffmarinade også.
Lipoli eies og drives meg, under mitt firma Pickfactory R. Holmen (som også tilbyr reklameartikler, underholdning og mer)
Historien bak Lipoli
Ja, jeg heter Raymond og bor på Aurskog. For tiden jobber jeg som Pleieassistent i Lillestrøm kommune, og på kafe. I helgene spiller jeg i duoen EVO Partyuo.
Matlaging har vært en lidenskap i hele mitt liv men noen formell kokkeutdaning har jeg ikke.
Jeg liker å leke med smaker og følger helst ikke oppskrifter uten å tweake litt på dem.. Ofte begynner jeg å jobbe ut fra en oppskrift, men det skjærer seg nesten alltid fordi kreativiteten løper løpsk.
I fra langpannepizza til Italiensk pizza i Corsica
Bakst med tomatsaus, kjøtt og ost har alltid vært en slager. Underveis i livet har man stadig fått noen a-ha opplevelser. Jeg husker første gangen i Corsica, da smakte jeg en «fiskepizza» for første gang. Bunnen var syltynn! Ikke var den svær heller. Toppingen lå litt innpå, og det så absolutt ikke ut til å mette en stor kar. Men det gjorde den. Den mettet helt perfekt! Og smaken? Den kommer jeg aldri til å glemme. Det var ansjos og masse greier på denne pizzaen. Det var en smaksbombe jeg aldri glemmer, og en dag vil jeg tilbake til Bonafacio og besøke denne restauranten igjen!
Smaken av Italia
Neste matopplevelse som gjorde inntrykk var under min første tur til Italia sommeren 2019. Vi var på utallige restauranter og spiste alt mulig. Italienerne har et religiøst forhold til mat. Og for en kvalitet! En nytelse for en matglad hobbykokk fra Lierfoss!
Toppen var nok da jeg var på et Pizzeria sør for Napoli og fikk være med å bake ut pizza.

Vi besøkte til og med en gård som laget laget bøffelmozzarella.
Bøflene gikk ute på engen, og rett innenfor stod det folk og ballet mozzarella. Man kunne kjøpe mozzarellaen over disk, bare noen meter unna produksjonslokalet!
Ferskere blir det ikke! Smaken var fantastisk!
Det skjedde noe med meg etter den turen. Jeg fikk virkelig øynene opp for Italiensk matkultur!!!

Italienske produkter inn i eget kjøkken
Etter denne turen begynte jeg å eksperimentere med med pizza.
Fra steinplate i Gorenjekomfyr, via stålplate i samme komfyr og til Effeuno. Effe Uno er en elektrisk Italiensk oven som går til 500 grader. Jeg kjøpte den tykke biscotto-steinen sammen med ovnen. En perforert metallspade måtte også til. Senere ble det hevekasser og mer utstyr. Nå var jeg skikkelig igang.
Bedre råvarer
Så var det råvarer da. Fra å bruke rimelige hakkede tomater fra Eldorado til skikkelig San Marzano. Fra Møllerens vanlige Pizzamel til Caputo Pizzeria og andre typer. Fra 3-timers deig til 24-timers og mer. Det skjedde mye i 2020/21!

Venner var imponert over mine pizzaer. Fikk så mye skryt at til slutt tenkte jeg «Hva om jeg kunne solgt disse produktene og tjent penger på moroa?» Jeg liker jo å lage mat, og liker å servere til folk også. Blir litt som å underholde liksom. Sprer glede og gjøre folk glade.
Begynte å fantasere om foodtruck i 2021. Begynte å følge med på Finn.no. Det dukket stadig opp noe på bruktmarkedet, men jeg fikk aldri ut fingern.
Hell i kjærlighet
Så en dag på høsten i 2021 traff jeg ei hyggelig dame via en datingapp. Det er faktisk helt tilfeldig at hu bodde i Italia. Helt sant!!! 🙂 Jo An var også veldig glad i å lage mat. Etter 13 år i Firenze er hun godt vant med Italiensk matkultur, retter og råvarer. Dessuten har hun utdanning i forretningsdrift og markedsføring, og har vært leder for kvalitetskontrollen på en fabrikk i Italia. Filippinsk opprinnelse er heller ingen ulempe når det kommer til mat. Jeg digger Filippinsk mat!
Etter noen måneder kom Jo An til Norge på besøk, og vi begynte å legge planer. Hun syns mine planer og drømmer var veldig spennende. Det gikk fort. Nesten litt for fort. Et aksjeselskap var nesten på plass, men så roet vi litt ned. Det ble for mye byråkrati alt sammen. Det ble for mye å gape over rett og slett. Alt gikk så tungt. Opprette AS, opprette kundeforhold og aksjekapitalkonto. Alt ble et mas, og vi måtte bare ta en pust i bakken!
Klarte ikke å stoppe
Pausen ble ikke lang. Etablererprøven tok jeg i September (dette er noe alle må ha, dersom man skal drive med mat). Vi begynte å se på salgsvogner. Titta på brukte vogner. Fant fort ut at det var alltid NOE med brukte vogner. Til slutt bestilte jeg en splitter ny vogn fra et Norsk firma.
Serveringsbevilling fikk jeg relativt kort tid etter jeg søkte. Dette er noe man må ha for å få lov til å selge mat i kommunen. Vi snakker Aurskog-Høland kommune altså.
Det var en lang søknad med 7 vedlegg. Vedlegg som f.eks. eksempel bevis på registrering hos Mattilsynet, driftsbudsjett, skatteattest, tillatelse fra grunneier og mer. Men sånn må det jo være!
I april stod salgsvognen utenfor mitt hjem her i Haneborgveien 545. Den kom rett fra fabrikk i Polen. Lipoli var klar for drift!

Jeg ser på denne tiden som en tid for innkjøring, læring, samle erfaring. Samtidig som Lipoli selger mer og mer pizza jobbes det med avtaler, markedsføring osv. Jo An er foreløpig litt på sidelinjen, men planen er at hun etter hvert skal drive denne enheten mer eller mindre selvstendig.
Suveren suksess første året, solgte 2000 pizzaer hjemmefra!
Lipoli solgte over 2000 pizzaer første året. Og det var egentlig kun 3/4 år også. Ikke dårlig, med såpass usentral plassering. Det meste av salget har faktisk skjedd rett utenfor husveggen her hjemme på Lierfoss.

Åpningstider blir kunngjort på vår Facebookside eller under åpningstider her.
Full meny og bestilling finner du her på denne siden.
Har du lest historien jeg har skrevet om Italiensk pizza og når pizzaen kom til Norge?
Hvis ikke, trykk på denne lenken her.

Oppgraderinger
For en stund siden kjøpte vi en ny pizzaovn. Samme merket som før, Effeuno. Men en høy modell som fint kan steke Calzone. Den er digital og steker litt jevnere enn den andre ovnen. Nå har vi da 2 ovner, og kan steke mange pizzaer pr. time hvis vi er 3stk. Vi snakker minst 40pizzaer pr. time. Ovnen er installert i matvogna på Aurskog, men kan lett tas med på diverse arrangementer/catering.
Lipoli’s første festival ble lærerik
Jeg sa ja til å delta på Blakerfest, en festival på Blaker skanse i gamle Sørum (nå Lillestrøm kommune). Dette ble en lærerik affære. Litt for høye forventninger, og en god porsjon overtenking gjorde at hele greia foregikk uten særlig fortjeneste. Hadde kjøpt inn 3x mer råvarer enn hva som ble solgt. Ansatte folk til å hjelpe, og hadde frivillige også. Et forferdelig maskineri for å få servert litt flere pizza enn jeg gjør rett utenfor husveggen en helg.
MEN! Denne erfaringen har høy verdi! Vi lærte utrolig mye denne helgen, og er helt klare på hva som trengs til neste gang vi skal på festival av samme størrelse.
Runder snart 3000 pizzaer
Lipoli selger jevnt og trutt, 50-100 pizza hver helg. Nå nærmer vi oss 3000 solgte pizzaer. Det bør vel feires?