lipolimat@gmail.com

Om Lipoli

Ei fjøl laget på sløyden sier litt om interessen for tomat.

Kort fortalt så drives Lipoli Pizzeria av et ektepar som digger å lage mat!
Raymond som har eksperimentert med pizza siden barndommen og de siste årene lært seg opp på tradisjonell Italiensk pizza.
Jo An, som kom til Norge i 2024 etter 16 år i Firenze. Jo An er en kunnskapsbank når det kommer til Italienske retter og råvarer. Hun har dessuten erfaring fra produksjon i høyt tempo, noe som kommer godt med i en pizzeria!
Sammen er vi en effektiv pizza-duo som lever for og av å lage pizza!

«Lipoli» startet våren 2022 i en matvogn på Lierfoss i Aurskog-Høland. Vi har en tydelig italiensk rød tråd, med hovedfokus på autentisk italiensk pizza.

Italiensk Pizza handler ikke bare om tynn bunn som mange tror. «Italiensk pizza» er et utvannet og misbrukt begrep her i landet.

Vi lager deigen selv, gjerne 1-2 dager i forveien. Alt av sauser og marinader lages her. Oppskriftene er det kun vi to som kjenner til, og de er utviklet over flere år.

Vi bruker godt mel (Caputo Pizzeria), gode Italienske tomater (San Marzano) og diverse topping primært fra Norge og Italia. Vår saus har nok litt mer smak enn en hva italienerne bruker.

Lipoli ønsker å være fleksible, mobile. Derfor bruker vi flere mindre elektriske ovner. Ovnene har 3cm tykt biscotto stengulv. Pizzaene stekes på 450 grader / 90 sekunder, mye likt en tradisjonell vedfyrt ovn.

Litt biografi :

Reisen mot Lidenskap

Raymonds lidenskap for mat startet tidlig, og selv om han mangler formell kokkeutdanning, har kjærligheten til italiensk matkultur vokst gjennom opplevelser i Italia og Corsica. Spesielt gjorde turen til Italia i 2019 et stort inntrykk, med autentiske retter, en pizzadeigopplevelse sør for Napoli, og et besøk på en bøffelmozzarella-gård.

Sør for Napoli (Salerno) fikk jeg bli med på kjøkkenet og se hvordan dem baket ut pizzaballer (Mai 2019)

Inspirert av disse opplevelsene startet Raymond å eksperimentere med italienske teknikker og råvarer. Fra enkle begynnelser på kjøkkenet til en profesjonell Effeuno-ovn fra Bakerovner, utviklet han stadig bedre oppskrifter, noe som førte til etableringen av Lipoli.I påsken 2022 ble matvognen lansert, og suksessen kom raskt. På mindre enn et år solgte Lipoli over 2000 pizzaer fra hjemmet på Lierfoss. I 2023 fortsatte veksten med et jevnt salg på 50–100 pizzaer hver helg.

Her er det mobile kjøkkenet til Lipoli. Strøkent, ikke sant?

I januar 2024 flyttet Lipoli inn i Aurskog Pizza Stasjon som et hentepunkt for forhåndsbestilte pizzaer.

Planer for Fremtiden
Med over 11.000 solgte pizzaer har vi store planer. Fra oktober 2024 er Jo An med i driften som produktutvikler. Hennes erfaring fra å ha bodd i Firenze i 16 år kommer godt med 😉

Målet er å utvide bemanningen, åpningstidene og etablere sitteplasser på stedet. Vi vurderer også utkjøring – kanskje med en Fiat 500 som pizzabil!

Ombygging og oppgradering April 2025

Vi sleit litt pga. liten arbeidsflate og dårlig plass. Mye av potensiell arbeidsflate gikk bort i gammelt inventar fra Shell sin tid. Dermed bestemte vi oss for å bygge om. Ombyggingen ble nøye planlagt for å optimalisere produksjonen.
Sokkelen ble flyttet frem, vi installerte en splitter ny pizzakjølebenk som har plass 250 baller og mer 50% mer topping. Vi bygget egentlig om hele fremre delen av kjøkkenet.
Samtidig kom det på plass en pizzaovn til, en Effeuno 134HA Evolutione 509E (extra power).
Dermed har vi øket kapasiteten igjen. Det er lettere å jobbe, dvs. lettere å klare større mengder produksjon. Med innleid kokk (3 kokker) og 3 ovner klarer vi borti 50 pizza pr. time!!!

Lipoli handler om mer enn mat; det handler om å skape opplevelser, glede og smaken av Italia – én pizza av gangen.

«Lipoli» har hatt årevis med produktutvikling.
Lipoli-vogna fikk nytt underlag 7. September. Plassen ble planert og fin. Nå planlegger vi å bygge en liten terrasse, altså platting med rekkverk. Slik at kunder kan stå på plant gulv når de henter pizza.

Har du lest historien jeg har skrevet om Italiensk pizza og når pizzaen kom til Norge? Hvis ikke, trykk på denne lenken her.

Den andre ovnen var digital versjon av den første. Og høy nok til å steke Calzone i.
Lipoli’s andre ovn. Også fra Bakerovner.no. Plass til Calzone og digital kontroll. Dette funker som bare tusan!
Fast lokale og mobil salgsvogn
Med fast lokale og mobil salgvogn er Lipoli godt rustet for fremtiden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram