lipolimat@gmail.com

Om Lipoli

Lipoli er et rullende kjøkken . Her lager vi mat fra bunnen i en salgsvogn. Lipoli har ingen permanent adresse og kan befinne seg utenfor et kjøpesenter, på et marked, på en festival eller i utenfor ditt bryllupslokale? Vi tilbyr Catering og Takeaway. Du finner aktuell lokasjon på Facebook-siden vår eller under åpningstider her.

Konseptet har en Italiensk rød tråd igjennom seg. «Italiensk pizza» er hovedproduktet. Deig og saus lages fra bunnen av, av meget gode råvarer.

Lipoli eies og drives meg, under mitt firma Pickfactory R. Holmen (som også tilbyr reklameartikler, underholdning og mer)

Historien bak Lipoli

Ja, jeg heter Raymond og bor på Aurskog. For tiden jobber jeg som butikksjef i en brunevarebutikk på Aurskog og i helgene spiller jeg i duoen EVO Partyuo. Matlaging har vært en lidenskap i hele mitt liv men noen formell kokkeutdaning har jeg ikke.

Jeg liker å leke med smaker og følger helst ikke oppskrifter uten å tweake litt på dem.. Ofte begynner jeg å jobbe ut fra en oppskrift, men det skjærer seg nesten alltid fordi kreativiteten løper løpsk.

I fra langpannepizza til Italiensk pizza i Corsica

Bakst med tomatsaus, kjøtt og ost har alltid vært en slager. Underveis i livet har man stadig fått noen a-ha opplevelser. Jeg husker første gangen i Corsica, da smakte jeg en «fiskepizza» for første gang. Bunnen var syltynn! Ikke var den svær heller. Toppingen lå litt innpå, og det så absolutt ikke ut til å mette en stor kar. Men det gjorde den. Den mettet helt perfekt! Og smaken? Den kommer jeg aldri til å glemme. Det var ansjos og masse greier på denne pizzaen. Det var en smaksbombe jeg aldri glemmer, og en dag vil jeg tilbake til Bonafacio og besøke denne restauranten igjen!

Smaken av Italia

Neste matopplevelse som gjorde inntrykk var under min første tur til Italia sommeren 2019. Vi var på utallige restauranter og spiste alt mulig. Italienerne har et religiøst forhold til mat. Og for en kvalitet! En nytelse for en matglad hobbykokk fra Lierfoss!

Toppen var nok da jeg var på et Pizzeria sør for Napoli og fikk være med å bake ut pizza.

Bøffelmozzarella-farmen sør for Napoli

Det skjedde noe med meg etter den turen. Jeg fikk virkelig øynene opp for Italiensk matkultur!!! Vi besøkte til og med en gård som laget laget bøffelmozzarella.

Bøflene gikk ute på engen, og rett innenfor stod det folk og ballet mozzarella. Man kunne kjøpe mozzarellaen over disk, bare noen meter unna produksjonslokalet!
Ferskere blir det ikke! Smaken var fantastisk!

Ny start med Effeuno

Italienske produkter inn i eget kjøkken

Etter denne turen begynte jeg å eksperimentere med med pizza.

Fra steinplate i Gorenjekomfyr, via stålplate i samme komfyr og til Effeuno. Effe Uno er en elektrisk Italiensk oven som går til 500 grader. Jeg kjøpte den tykke biscotto-steinen sammen med ovnen. En perforert metallspade måtte også til. Senere ble det hevekasser og mer utstyr. Nå var jeg skikkelig igang.

Bedre råvarer

Så var det råvarer da. Fra å bruke rimelige hakkede tomater fra Eldorado til skikkelig San Marzano. Fra Møllerens vanlige Pizzamel til Caputo Pizzeria og andre typer. Fra 3-timers deig til 24-timers og mer. Det skjedde mye i 2020/21!

«Lipoli» har hatt årevis med produktutvikling.

Venner var imponert over mine pizzaer. Fikk så mye skryt at til slutt tenkte jeg «Hva om jeg kunne solgt disse produktene og tjent penger på moroa?» Jeg liker jo å lage mat, og liker å servere til folk også. Blir litt som å underholde liksom. Sprer glede og gjøre folk glade.

Begynte å fantasere om foodtruck i 2021. Begynte å følge med på Finn.no. Det dukket stadig opp noe på bruktmarkedet, men jeg fikk aldri ut fingern.

Hell i kjærlighet

Så en dag på høsten i 2021 traff jeg ei hyggelig dame via en datingapp. Det er faktisk helt tilfeldig at hu bodde i Italia. Helt sant!!! 🙂 Jo An var også veldig glad i å lage mat. Etter 13 år i Firenze er hun godt vant med Italiensk matkultur, retter og råvarer. Dessuten har hun utdanning i forretningsdrift og markedsføring, og har vært leder for kvalitetskontrollen på en fabrikk i Italia. Filippinsk opprinnelse er heller ingen ulempe når det kommer til mat. Jeg digger Filippinsk mat!

Etter noen måneder kom Jo An til Norge på besøk, og vi begynte å legge planer. Hun syns mine planer og drømmer var veldig spennende. Det gikk fort. Nesten litt for fort. Et aksjeselskap var nesten på plass, men så roet vi litt ned. Det ble for mye byråkrati alt sammen. Det ble for mye å gape over rett og slett. Alt gikk så tungt. Opprette AS, opprette kundeforhold og aksjekapitalkonto. Alt ble et mas, og vi måtte bare ta en pust i bakken!

Klarte ikke å stoppe

Pausen ble ikke lang. Etablererprøven tok jeg i September (dette er noe alle må ha, dersom man skal drive med mat). Vi begynte å se på salgsvogner. Titta på brukte vogner. Fant fort ut at det var alltid NOE med brukte vogner. Til slutt bestilte jeg en splitter ny vogn fra et Norsk firma.

Serveringsbevilling fikk jeg relativt kort tid etter jeg søkte. Dette er noe man må ha for å få lov til å selge mat i kommunen. Vi snakker Aurskog-Høland kommune altså.
Det var en lang søknad med 7 vedlegg. Vedlegg som f.eks. eksempel bevis på registrering hos Mattilsynet, driftsbudsjett, skatteattest, tillatelse fra grunneier og mer. Men sånn må det jo være!

I april stod salgsvognen utenfor mitt hjem her i Haneborgveien 545. Den kom rett fra fabrikk i Polen. Lipoli var klar for drift!

Pizzavogna Lipoli
Ny salgsvogn klar for pizzavirksomhet!

Jeg ser på denne tiden som en tid for innkjøring, læring, samle erfaring. Samtidig som Lipoli selger mer og mer pizza jobbes det med avtaler, markedsføring osv. Jo An er foreløpig litt på sidelinjen, men planen er at hun etter hvert skal drive denne enheten mer eller mindre selvstendig.

Her er kjøkkenet til Lipoli. Strøkent, ikke sant?

Åpningstider blir kunngjort på vår Facebookside eller under åpningstider her.
Full meny og bestilling finner du her på denne siden.

Har du lest historien jeg har skrevet om Italiensk pizza og når pizzaen kom til Norge?
Hvis ikke, trykk på denne lenken her.

Lipoli-vogna fikk nytt underlag 7. September. Plassen ble planert og fin. Nå planlegger vi å bygge en liten terrasse, altså platting med rekkverk. Slik at kunder kan stå på plant gulv når de henter pizza.
Lipoli 8. September 2022. Plassen er planert og vi planlegger å bygge platting med rekkverk før vinteren kommer.
Meny & Bestilling
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram