lipolimat@gmail.com

Om Lipoli

Kort fortalt så drives Lipoli Pizzeria av et ektepar som digger å lage mat!

Om driverne Raymond Holmen og Jo-An Soriano Cabanas

Jeg, Raymond som startet det hele har eksperimentert med mat siden barndommen. Lipoli ble for alvor til i 2022 etter mange år med pizzabaking hjemme på kjøkkenet i Lierfoss.

Min utdanning og arbeidserfaring er ikke mat-relatert bortsett fra 3 måneder som kjøkkenassistent på Trandum Leir og noen år med intens ølbrygging 🙂
Min karriere startet i industrien. Som verktøymaker jobbet jeg de første årene i plastindustrien, før veien gikk videre til Hi-Fi bransjen, underholdning, IT, butikkdrift, helse og til Lipoli Pizzeria som nå er mitt levebrød. En bred karrierevei kommer godt med når man skal drive selvstendig!

Jo An, traff jeg i 2021. Hun var da bosatt i Lastra a Signa i Firenze. Jo An har bachelor i markedsføring og forretningsdrift (fra Bagiuo, Filippinene) og 16 år erfaring fra industri i Italia. I tidsrommet hun bodde i Italia ble hun kjent med litt italiensk mat-kultur og matlaging.

Vi fant fort tonen! Vi giftet oss i 2023. Hun flyttet hit høsten 2024 og ble en del av Lipoli. Jo-An har et øye for detaljer, presentasjon og er flink til å velge riktige råvarer for våre produkter.

Sammen driver vi nå Lipoli. Vi er en liten effektiv duo som gjør absolutt alt selv, dvs. regnskap, markedsføring, snekring, reparasjoner, oppgraderinger, hjemmeside, trykksaker og det meste.

Lipoli Pizzeria

Lipoli startet våren 2022 i en matvogn på Lierfoss i Aurskog-Høland. Navnet kommer fra «Li» i Lierfoss og «poli» fra Napoli. Vi har en tydelig italiensk rød tråd, med hovedfokus på autentisk italiensk pizza, og skiller oss klart ut fra gatekjøkken dere er vant med her til lands.

Italiensk Pizza handler nemlig ikke bare om tynn bunn som mange tror. «Italiensk pizza» er et utvannet og kraftig misbrukt begrep her i landet. Dette ønsker Lipoli å snu litt på.

Istedenfor å tilpasse oss markedet med «stor hawaipizza med kylling» (som er helt uhørt i Italia), ønsker vi å vise våre kunder hvordan Italiensk pizza skal være.

Håndlaget, gode råvarer og egne oppskrifter

Vi lager alt på huset. Deigen lager vi 1-2 dager i forveien. Alt av sauser og marinader lages her. Oppskriftene er det kun vi to som kjenner til, og de er utviklet over flere år.

Vi bruker godt mel (Caputo Pizzeria), gode Italienske tomater (San Marzano) og diverse topping primært fra Norge og Italia.

Enkelte detaljer gjør at vi skiller oss litt ut fra en Italiensk pizzeria. Vi bruker litt mer krydder (urter) i sausene, fordi vi liker mer smak. Rømmedressing er også svært uvanlig i Italia, men her har vi altså valgt å tilpasse oss Nordmenns uvaner 🙂

Lipoli ønsker å være fleksible, mobile og har en skalerbar produksjon. Vi bruker flere små kraftige elektriske ovner produsert i Italia. Ovnene har 3m tykk biscotto-stein i bunnen og pizzaene stekes på 450 grader i 90 sekunder, litt samme miljø som en vedfyrt pizzaovn.
Ovnene tar vi lett med oss på Catering og slikt.

Litt historie :

Reisen mot Lidenskap

Min lidenskap for mat startet tidlig, og selv om jeg mangler formell kokkeutdanning, har kjærligheten til italiensk matkultur vokst gjennom opplevelser i Italia og Corsica. Spesielt gjorde turen til Italia (Salerno) i 2019 et stort inntrykk, med autentiske retter, en pizzadeigopplevelse sør for Napoli, og et besøk på en bøffelmozzarella-gård.

Sør for Napoli (Salerno) fikk jeg bli med på kjøkkenet og se hvordan dem baket ut pizzaballer (Mai 2019)

Inspirert av disse opplevelsene startet jeg å eksperimentere med italienske teknikker og råvarer. Fra enkle begynnelser på kjøkkenet til en profesjonell Effeuno-ovn fra Bakerovner, utviklet vi stadig bedre oppskrifter, noe som førte til etableringen av Lipoli. I påsken 2022 ble matvognen levert, og suksessen kom raskt. På mindre enn et år solgte Lipoli over 2000 pizzaer fra hjemmet på Lierfoss. I 2023 fortsatte veksten med et jevnt salg på 50–100 pizzaer hver helg, fra ei matvogn rett utenfor mitt hjem!

Her er det mobile kjøkkenet til Lipoli. Strøkent, ikke sant?

I januar 2024 flyttet Lipoli inn i Aurskog Pizza Stasjon, Driv-stasjonen på Aurskog.

Planer for Fremtiden
Med over 16.000 solgte pizzaer har vi store planer. Fra oktober 2024 ble Jo An med i driften som produktutvikler.
Målet er å utvide bemanningen, åpningstidene og etablere sitteplasser på stedet. Vi vurderer også utkjøring – kanskje med en Fiat 500 som pizzabil!

Ombygging og oppgradering April 2025

Vi sleit litt pga. liten arbeidsflate og dårlig plass. Mye av potensiell arbeidsflate gikk bort i gammelt inventar fra Shell sin stortid på Aurskog. Dermed bestemte vi oss for å bygge om. Ombyggingen ble nøye planlagt for å optimalisere produksjonen.
Sokkelen ble flyttet frem, vi installerte en splitter ny pizzakjølebenk som har plass til 200 pizzaballer + topping, slik at vi slipper å løpe til eksterne kjøleskap.

Samtidig kom det på plass en pizzaovn til, en Effeuno 134HA Evolutione 509E (extra power).
Dermed har vi øket kapasiteten igjen. Det er lettere å jobbe, dvs. lettere å klare større mengder produksjon. Med innleid kokk (3 kokker) og 3 ovner klarer vi borti 50 pizza pr. time!!! På det jevne har vi kjørt 2 ovner, oss to bak disken og ligget på opp til 30 pizza per time.

Lipoli handler om mer enn mat; det handler om å skape opplevelser, glede og smaken av Italia – én pizza av gangen.

Lipoli har hatt årevis med produktutvikling. Her fra kjøkkenet på Lierfoss
Lipoli-vogna fikk nytt underlag 7. September. Plassen ble planert og fin. Nå planlegger vi å bygge en liten terrasse, altså platting med rekkverk. Slik at kunder kan stå på plant gulv når de henter pizza.

Har du lest historien jeg har skrevet om Italiensk pizza og når pizzaen kom til Norge? Hvis ikke, trykk på denne lenken her.

Den andre ovnen var digital versjon av den første. Og høy nok til å steke Calzone i.
Lipoli’s andre ovn. Også fra Bakerovner.no. Plass til Calzone og digital kontroll. Dette funker som bare tusan!
Fast lokale og mobil salgsvogn
Med fast lokale, mobil salgvogn og nå 3 pizzaovner er Lipoli godt rustet for fremtiden!

15.000 pizzaer solgt og nye planer!

Stolte pizzabakere!

I begynnelsen av Juli 2025 passerte vi 15.000 pizzaer. Det er helt utrolig syns vi! Dagen ble feiret med masse ballonger, 15% rabatt på alt, kaffe og smaksprøver (vel vi rakk nesten ikke lage noen smaksprøver)

Nå ser det ut som vi kan begynne å planlegge sitteplasser her.
Det blir nok ikke mange plasser, kanskje rundt 20stk.? Mange av våre kunder har ytret et ønske om å sitte her og spise. Vi vet jo at pizzaen er best når den kommer rett fra ovnen.

Følg med! Dette blir spennende 🙂

Serveringsbevilling for serveringssted og sjenkebevilling alle klasser!

12. August 2025 fikk vi hyggelig svar på søknader om bevilling. Vi fikk oppdatert serveringsbevilling fra takeaway til serveringsted, dvs. spisested!!! Endelig kan vi begynne å planlegge vårt lille spiseri.
Ikke nok med dette, men vi fikk også innvilget sjenkebevilling alle klasser! Nå kan vi jobbe mot neste mål, som er å tilby en god Italiensk pizza akkompagnert med drikke som er vanlig på en pizzeria.

Fjerde Effeuno pizzaovn på vei

Gratulerer til Lipoli 🥳 14. August bestilte vi vår fjerde pizzaovn! 🍕
Dette var vi nødt til. Vi slikt temp som vi har trenger en reserve hvis andre feiler.

Vi holder oss til merket Effeuno, fordi de er utrolig fleksible. Man kan bake absolutt alt i den! Den går til 509 grader, steker pizza på ned til 60 sekunder, har takhøyde for brød og calzone, og god til kaker også 🙂 De går på vanlig strøm og kan lett tas med på catering.Effeuno P134HA 509E 3,6kw Evolution 🥰

Det neste på listen er 3-4x større eltemaskin, antakelig en Famag fra Bakerovner hvis ikke dukker opp noe bedre tilbud

Planene videre her hos Lipoli:

Vel, med lokale på plass og alle bevillinger? Det må jo bli et spisested. Kanskje ikke en «restaurant», men mer som en kafe (vi velger bare å kalle det pizzeria), hvor man kan nyte pizza sammen med Italiensk vin eller øl. Kanskje avslutte kvelden med en Limoncello før man reiser hjem.

Vi tenker vel rundt 20 sitteplasser, og opp til 40-50 ved arrangementer.

Dette krever en del inventar utenom det vi har nå. 3 spisestuer er på plass, vi har begynte å kjøpe dekketøy og mer. Det er fryktelig mye som trengs og vi ønsker ikke gjeld, derfor kjøper vi litt og litt inntil vi er i mål. Hadde vært kult om vi klarte å åpne i 2025, men det tør vi ikke love.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram